måndag 18 januari 2016

Det finska folketDecember försvann fortare än kvickt och känner att det finns tid för att skriva lite igen, så här i januari. Det härliga vintervädret gör på något sätt att jag har mer energi än normalt, januari brukar vara en lite tung månad, då allt ska köra igång igen. Men just nu känns det inte så, så försöker ta vara på det!Just vintervädret och vintern överlag gör att jag har funderat extra på vårt land och på det finska folket och vår mentalitet. Jag har tyvärr en del inte så positiva tankar också, kring det finska folket, men eftersom jag tänkte börja 2016 med att vara lite positiv, så utelämnar jag de tankarna den här gången och fokuserar på positiva iakttagelser kring mina medmänniskor.

Det är något fantastiskt med hur vi hanterar den här årstiden; kylan, det knappa ljuset och snömängden. Det är klart att vi bor i ett land där alla är vana vid de fyra årstiderna men ändå tycker jag att det är fantastiskt hur vi anpassar oss till vädret. Och framförallt utan att det påverkar hur vardagen snurrar. Vi har skåp fulla med vinterkläder i olika färger, material och storlekar och vi använder dem! Få knorrar då det är kallt, vi klär på oss våra utebyxor och yllesockor då vi ska till jobbet, vilket är helt fantastiskt.

Vintersporterna måste såklart också nämnas i detta sammanhang. Skaffade mig äntligen ett par skidor och tycker det är underbart att de flesta av oss, till och med i centralaste huvudstadsregionen, har ett skidspår inte längre än 10 minuter från vår ytterdörr. Only in Finland känns det som! Och finns inte det så finns det garanterat en isplan för skridskoåkning eller hockey. Och vi påverkas inte nämnvärt av hur många minusgrader det är, ska det skidas så ska det!


Tiden och vintern går snabbt och med det finska folkets mentalitet är lite snö och kyla inget problem, härligt att få ta itu med januari under dessa förhållanden i detta land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar