tisdag 26 januari 2016

Det finska folket vol 2

Okej, jag känner mig tvungen att komma tillbaka till det finska folket en gång till. Och den här gången måste jag bara vara lite kritisk eller rentav negativ. Men det handlar om vårt allas välmående!

Den här senaste veckan känns det som om vårt vinterväder har varit minst sagt ombytligt. Ordentliga minusgrader, snöfall, ösregn... Allt under en och samma vecka. Det gott folk gör att väglaget är minst sagt utmanande, både för fotgängare och bilister.


Och det är här jag måste lyfta fram kritiken. Vad händer med oss finländare då vi sätter oss bakom ratten? Vinter och allt vad det innebär när det gäller halka och utmanande väderförhållanden är sannerligen ingen nyhet för någon i det här landet. Vi vet alla hur halt det är och hur svårt det kan vara att få bilen att stanna. Och att det händer olyckor i trafiken. Allt det här vet vi, eller?
Därför förstår jag inte att det finska folket kör bil som de gör!

Då det är glashalt, mycket snö på vägarna och eller dålig sikt så kan vi kanske inte köra 100, fast det normalt är tillåtet att göra det. Nu måste vi väl för sjutton alla förstå att vi måste anpassa hastigheten till rådande väglag?!?! Snälla kom ihåg att du inte är ensam i trafiken. Vi är många ute på vägarna och vi finländare borde väl förstå hur utmanande vintervädret kan vara här ibland.

Tycker ett citat som snurrat på facebook just nu är tänkvärt och precis rätta ord just nu: "Det är bättre att komma lite sent i detta liv än för tidigt till nästa." Kloka ord från Trafikinformationen. Det tycker jag vi alla kan komma ihåg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar