söndag 25 oktober 2015

På hemvägen

Höstflunssan har visat sig vara riktigt seg, också den här hösten. Det är högst irriterande att vara så kraftlös efter arbetsdagen att energin endast räcker till att lägga sig under täcket. För att inte låta bitter och trist så tänkte jag istället lyfta fram små ljuspunkter från min hemväg denna vecka.

Stod i onsdags och väntade på tåget hem och talade i telefon. I ögonvrån märkte jag en man som såg ut att sova, sittandes på marken, med huvudet mot bänken. Jag höll precis på att avsluta mitt telefonsamtal för att gå fram och kolla läget då en annan kvinna hann före mig. Bredvid den sovande mannen stod också redan en ung kille som meddelade att han inte har fått gubben att svara ordentligt. Samtidigt kom förstås tåget alla väntat på. Då sade den unge killen snabbt att han kan ta nästa tåg och istället gå och leta reda på väktarna. Medmänsklighet och omsorg. Killens agerande har gjort mig glad hela veckan!

Andra händelser längs hemvägen känns förstås triviala i jämförelse med det som hände på tågstationen men plockar ändå med några små ljusglimtar till. Blommor piggar upp, förvånansvärt mycket, och ibland så  bara måste jag köpa blommor till mig själv. I granna färger såklart.

Den här hösten tycks också omge oss med granna färger, vilket behövs med allt det gråa och mörka som kommer med november. Och vägen hem känns faktiskt inte så lång när det prasslar om fötterna och det överallt finns granngula löv. Bestämde mig häromdagen för att matcha löven med mina stövlar och min tröja. Gör mitt bästa för att njuta av hösten, den sega flunssan till trots. Hoppas ni också har möjlighet att njuta av hösten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar