måndag 5 oktober 2015

Balans


Det gäller väl att hitta balans i allt man gör. Vet inte om det är en kliché, men balans tror jag vi behöver i alla fall, på många olika plan. Om man t.ex. firar kanelbullens dag med att baka 40 kanelbullar och sedan duktigt äter åtminstone en del av bullarna till frukost, lunch och middag känns det bra att följande dag köra dubbeltimme på gymmet. Balans.

Det som däremot har visat sig vara utmanande denna höst är många sena jobbkvällar och möteskvällar i kombination med tidiga morgnar. Sömnen börjar kännas som en bristvara. En liten sovmorgon eller en ledig kväll känns då som lyxvara och fast det är omöjligt att ta igen all sömnbrist hjälper det lite i alla fall. Det känns genast som att hitta fotfäste igen, att balansen finns där på något plan.

Det är också extremt givande att kunna växla snabbmeddelanden med vänner under veckan, där varannan diskussion innehåller sura gubbar och fula ord och varannan fylls av jubelrop och segertecken. Balans igen.


Så det får vara veckans cakbit, att försöka hitta och kanske hålla balansen. Det och en och annan pepparkaka med glöggen – ja, det är oktober. Lite obalans måste man väl få ha? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar