onsdag 4 december 2013

Mina magiska hjältar

Förra veckan var det både ett och annat att hålla reda på och dessutom en snabb arbetsresa till Stockholm och helgen fullbokad med scout. Vet inte om jag riktigt har koll på saker och ting igen, men julstöket har åtminstone kört igång på allvar. Skriver mer om det senare i veckan, för det ska ju bakas en del. Men nu vill jag dela med mig några insikter om veckoslutets scoutevenemang.
Men det kommer bland annat att bli chokladkonfekter i de här:Vi inledde vårt scoutveckoslut med en överraskningskväll då vår eminenta rekreationsgrupp ordnade program för oss. Movember var temat och vi var alla utklädda till kända män med mustascher. Det är väl tydligt vem jag var utklädd till? ;)


Överraskningsprogrammet innebar bland annat en tre rätters middag och musikunderhållning. Halva natten gick sedan åt till att förbereda det sista med förläggningen, vilket vi fortsatte med följande morgon. Vi hade nästan 50 barn och ungdomar som deltog i vår  Expelliarmus-förläggning och slutresultatet var magiskt.
Någon kan ju tänka att hur i all sin dar firade ni lilla jul på det sättet!? Och det finns en helt enkel förklaring -  för att det inte finns ett bättre sätt!

Våra ledare klär först ut sig till män med mustasch, fixar sedan trollkarlsmantlar, planerar orienteringsrutt, leker med våra scouter, ser till att alla har det bra, sjunger på lägerbålet och vakar tillsammans för att kunna göra en första hjälp-nattmanöver för de äldsta för att sedan köra för fullt följande morgon igen. Ni är mina magiska hjältar! Så ja, ett annorlunda sätt att fira lilla jul och man är oftast galet trött och smutsig efter ett scoutveckoslut, men det är det värt då man får vara omringad av hjältar. Hjältar, som trots vilken sömnbrist eller dag som helst orkar spela en Quidditch-match, göra upp eld, få någon annan att skratta eller ge någon en kram, just då den behövs som mest. Därför firar jag lilla jul med mina magiska hjältar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar