torsdag 10 oktober 2013

Pålägg!

Vad man vill ha på smörgåsen väckte ofta diskussion under våra sommarseglatser. Då vi oftast var kring 10 personer runt samma frukostbord fanns det nästan lika många påläggssorter, så att alla skulle vara nöjda och glada. En av kårens båtar heter Tvesovla, vilket egentligen betyder att man har två pålägg på brödet. Därför har vi instiftat en regel om att det alltid på våra båtar måste finnas åtminstone två olika pålägg. Men som sagt med 10 starka viljor blir alternativen betydligt fler. En vill ha ost, en annan skinka, en tredje prickig korv och en fjärde nutella. Sen är det ju inte heller så lätt att bara köpa en ost eller en skinka - här går åsikterna också isär. Färskost, gräddost, svartstämplad ost... Att hitta en sort som alla gillar är nästan omöjligt! På mitt bröd ska det i alla fall allra helst vara svartstämplad ost och tomat, med riktigt smör under, då är det som det ska vara! Men det allra bästa med pålägg är ju att äta bara pålägg :) Det var strängt förbjudet hemma och mamma var snabb med att påpeka att man inte äter bara pålägg. Så det allra bästa är nog att ha en ost i kylskåpet och sätta i sig några ostskivor och inget annat! Bara för att jag kan :)

Glömde förstås att lägga in de här bilderna i mitt smörgåstårtainlägg, men de här smörgåstårtorna är nog de största jag har gjort. Här behövdes väldigt många hjälpredor för att de skulle bli färdiga i tid och mätta 120 magar...
Annikas bilder igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar